Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea cere un nou punct pe ordinea de zi a şedinţei Nuclearelectrica din decembrie

Fondul Proprietatea cere un nou punct pe ordinea de zi a...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.11.2016, 00:00 302

Fondul Proprietatea (FP), acţionar cu 9% la Nuclearelectrica (SNN), a cerut suplimentarea ordinii de zi a adunării ordinare a acţionarilor din data de 9/12 decembrie cu următorul punct: „Aprobarea organizării procedurii de selecţie a membrilor consiliului de administraţie al societăţii de către autoritatea publică tutelară (i.e. Ministerul Energiei) în conformitate cu prevederile art. 29 din OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.”

Pe ordinea de zi a adunării se mai află reînnoirea mandatului a şase administratori, pentru un mandat de patru ani, începând cu aprilie 2017. Capitalizarea bursieră a Nuclearelectrica este de 1,477 miliarde lei, după ce de la începutul acestui an acţiunile au scăzut cu 23,68%, în urma unor tranazcţii în valoare de 24 milioane lei.

Profitul înregistrat de compania energetică a fost de 64,5 milioane lei după nouă luni, în scădere cu peste 50% faţă de anul precedent. Compania este controlată de statul român în proporţie de 82,49%, în timp ce Fondul Proprietatea deţine 9%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.