Burse - Fonduri mutuale

Fondurile BRD vor fi administrate de cehi

27.05.2008, 20:08 19

Fondurile mutuale ale BRD-SG, al cincilea administrator din piata dupa volumul activelor nete, vor fi administrate in Cehia de catre una dintre societatile din cadrul grupului international Societe Generale.
BRD Asset Management, membra a grupului financiar BRD-Societe Generale, a decis delegarea activitatii de administrare a investitiilor catre un alt adminstrator din cadrul grupului international, societatea Investicni Kapitalova Spolecnost din Cehia, potrivit buletinului saptamanal emis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Divizia de administrare a investitiilor din cadrul BRD-SG gestioneaza in prezent doua fonduri mutuale, Simfonia 1-fond monetar si Concerto-fond diversificat, cu un total al activelor nete 79,2 milioane de lei (22 milioane de euro) la sfarsitul lunii aprilie.
Delegarea activitatii de administrare catre societatea ceha Investicni Kapitalova Spolecnost, membra a grupului Societe Generale, presupune ca administrarea celor doua fonduri mutale locale va fi facuta la Praga, in timp ce BRD Asset Management din Romania se va ocupa de subscrieri si distributia fondurilor pe piata locala.
Societatea de administrare a investitiilor Investicni Kapitalova Spolecnost (IKS) gestioneaza peste 25 de fonduri deschise de investitii proprii, cu un total al activelor de aproape 66 de miliarde de coroane cehe (2,6 miliarde de euro), potrivit celor mai recente informatii disponibile.
Decizia de delegare a activitatii de administrare nu a fost comentata de reprezentantii BRD Asset Management pana la incheierea editiei.
Al cincilea administrator de fonduri mutuale din piata dupa volumul activelor, BRD AM a pierdut constant din cota de piata in ultimii trei ani, inregistrand si o diminuare a activelor.
Daca in 2005, BRD AM era lider de piata cu active nete in administrare de 87,3 milioane de lei, controland astfel un sfert din piata, compania a incheiat anul trecut pe pozitia a cincea cu un total de 100,4 milioane de lei in gestiune. La sfarsitul lunii aprilie, BRD AM raporta active de 79,2 milioane de lei, in scadere cu peste 9% fata de volumul de la sfarsitul anului 2005.