Burse - Fonduri mutuale

Impact face spectacol pe Bursa, dar iese astazi din BET

Impact face spectacol pe Bursa, dar iese astazi din BET
27.09.2009, 17:37 20

Actiunile Impact Bucuresti (IMP) au fost retrase din componentaprincipalului indice al Bursei, BET, dupa ce le-a fost extinsa indoua zile consecutiv limita maxima de variatie, de la 15% la25%.

Actiunile Impact au sarit in sedinta de vineri cu 22%, pentru casa inchida ziua la un pret egal cu cel de referinta.

"Trebuie sa fii foarte atent cu actiunile acestea. Ele pot sa-tiaduca dobanda la banca pe doi-trei ani intr-o singura zi, darexista si riscuri pe masura. Daca ai intrat pe ultimul val decrestere trebuie sa-ti asumi pierderea pentru ca cel mai gravscenariu este sa ramai cu actiunile blocat si sa pierzioportunitati", este de parere Mihai Chisu.

De exemplu, cine a cumparat actiuni Impact in deschidereasedintei de vineri ar fi putut vinde dupa o ora cu un profit de22%. Pe de alta parte, cine ar fi cumparat la maximul zilei ar fipierdut la fel de usor 18%.

Ca urmare a excluderii lor din BET, titlurile Impact nu mai potvaria din acest moment cu mai mult de 15% fata de nivelul dinsedinta precedenta. Locul titlurilor Impact in indicele BET va filuat de actiunile Dafora Medias (DAFR) care vor beneficia in schimbde limite extinse de variatie daca va fi cazul.

"Impact, Compa, Dafora, Condmag. Toate aceste actiuni tin desfera de interes a fondului Artio, fostul Julius Baer. Poate fi ointerventie a acestuia pentru a-si spori detinerile sau altaoperatiune a fondului cu aceste actiuni. Altfel nu stiu de ce arcreste toate aceste actiuni toate dintr-o data", spune Mihai Chisu,broker la firma de brokeraj IFB Finwest.

Potrivit ultimelor raportari, de la finele lunii aprilie, fondulArtio, care este cel mai mare investitor de pe Bursa, detineapachete importante la Compa Sibiu, Dafora Medias, Impact Bucuresti,Condmag Brasov, titluri care au inregistrat cresteri semnficativein ultima saptamana.