Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica a „dispărut“ de pe bursă la o săptămână de la listare. Tranzacţiile cu drepturi de alocare au scăzut ieri sub 50.000 de euro

Nuclearelectrica a „dispărut“ de pe bursă la o...

Autor: Adrian Cojocar

15.10.2013, 00:05 801
Interesul investitorilor de pe bursă pentru drepturile de alocare ale producătorului de energie electrică Nuclearelectrica Bucureşti (SNNR01), care au intrat la tranzacţionare pe bursă pe data de 4 octombrie, aproape a dispărut în ultimele zile, ieri realizându-se cu acestea rulaje de doar 211.000 de lei (47.400 de euro), în condiţiile în care în prima zi de tranzacţionare se derulaseră tranzacţii cu drepturile Nuclearelectrica în valoare de 12,4 mil. lei (2,8 mil. euro).
 
 
Brokerii spun că de vină este actualul context mai defavorabil de pe piaţă, investitorii internaţionali având emoţii cu privire la discuţiile pe seama limitei de îndatorare a SUA, dar şi apropierea ofertei de la Romgaz, care este aşteptată cu interes de cei mai mulţi investitori de pe bursă.
 
„Din punctul meu de vedere, drepturile de alocare ale Nuclearelectrica nu au beneficiat de o conjunctură favorabilă de piaţă, lichiditatea fiind afectată pe de o parte de contextul extern vizavi de atingerea pragului maxim de îndatorare de către SUA, care se previzionează că va fi atins pe data de 17 octombrie şi care ar face ca americanii să intre în default. Nerezolvarea acestei situaţii a indus o aşteptare în piaţă şi a redus lichiditatea. Totodată banii de pe plan local au stat în aşteptarea ofertei de la Romgaz, dar odată cu oferta de răscumpărare de la Fondul Proprietatea interesul s-a mutat şi acolo, iar Nuclearelectrica a trecut într-un con de umbră“, spune Alin Brendea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Prime Transaction.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro