Burse - Fonduri mutuale

Premierul Orban, la Slatina: Schema de ajutor de stat pentru Alro este operaţională. În iulie se face plata pentru 2019

Premierul Orban, la Slatina: Schema de ajutor de stat...

Autor: Liviu Popescu

01.07.2020, 00:05 694

„Pe de altă parte, schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor acordate marilor companii va deveni operaţională în maximum 10 zile“, promite Orban.

Premierul Ludovic Orban a afirmat marţi la Slatina, unde a participat la evenimentul de aniversare a 55 de ani de activitate a producătorului de aluminiu Alro Slatina, că schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie adoptată de guvern şi aprobată de Comisia Europeană va fi pusă în practică în luna iulie.

„Schema de ajutor de stat adoptată de guvern şi aprobată de Comisia Europeană va fi pusă în practică în cursul lunii iulie şi combinatul Alro va beneficia de ajutor de stat, ca şi consumator mare de energie electrică în care li s-a redus cu 16% costul certificatelor de emisii de dioxid de carbon“, spune Orban. „Schema de ajutor pentru Alro Slatina este operaţională, iar în iulie se va face plata pentru 2019. Vor beneficia şi pe 2020 de această schemă“, spune Orban care nu menţionează însă despre ce sume ar putea fi vorba pentru Alro Slatina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO