Burse - Fonduri mutuale

Romgaz renunţă la explorarea în Polonia după şapte ani fără rezultate şi peste 4 mil. euro cheltuiţi

Romgaz renunţă la explorarea în Polonia după şapte...

Autor: Radu Bostan

22.12.2015, 07:00 600
Producătorul de gaze naturale Rom­gaz (SNG) a anunţat că se va retrage din con­cesiunile petroliere din Polonia, după şapte ani în care lucrările de explorare au consumat câteva milioane de euro fără rezultate, iar încer­cările de a ceda partici­paţiile unui alt partener au eşuat.
 
Acţionarii Romgaz sunt chemaţi pe 27 ianuarie 2016 să aprobe retragerea Rom­gaz din parteneriatul cu companiile britanice San Leon Energy şi Sceptre Oil & Gas în vederea explorării perimetrelor Cybinka şi Torzym din centrul Poloniei, cât şi din acţionariatul firmelor locale care deţin concesiunile. Romgaz deţine 30% din fiecare concesiune poloneză, în timp ce San Leon Energy (prin filiala Aurelian Oil & Gas) este operatorul perimetrului cu o participaţie de 45%, iar Sceptre Oil & Gas deţine restul de 25%. Statul român este acţionarul principal al Romgaz, cu 70% din capital. Fondul Pro­prie­tatea mai deţine 5,9% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO