Burse - Fonduri mutuale

Samsung suspendă producţia celui mai popular produs al său, iar acţiunile scad cu 1,5%

Samsung suspendă producţia celui mai popular produs al...

Autor: Ştefan Stan

11.10.2016, 00:04 704

Producătorul sud-coreean de electronice Samsung a fost în ultima lună subiectul unuia dintre cele mai mari scandaluri, în condiţiile în care peste 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 au fost retrase de pe piaţă. 

Veştile rele s-au propagat evident şi pe acţiunile companiei. După anunţul prin care Samsung recunoştea oficial problema, acţiunile gigantului sud-coreean s-au diminuat cu până la 7%, la 1,46 mil. woni pe acţiune (1.318 dolari). După şocul iniţial, acţiunile companiei şi-au revenit când a fost anunţat un potenţial plan de restructurare, care a dus la creşteri de până la 5% pe 7 octombrie, la 1.535 dolari/acţiune.

Problemele pentru companie au revenit însă ieri, când Samsung a anunţat oficial că opreşte temporar producţia smartphone-ului Note 7, în urma mai multor raportări de explozii ale telefoanelor chiar şi după ce au fost înlocuite şi redistribuite clienţilor. Acţiunile Samsung au scăzut luni din nou cu până la 1,52%, la 1.511 dolari. Samsung are o capitalizare de piaţă de 275 mld. dolari.