Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a vandut 9% din Generalcom

14.03.2007, 18:28 12

SIF Oltenia a vandut ieri un pachet in valoare de circa 2,96 milioane de euro (10 milioane de lei) din actiunile Generalcom, companie care se ocupa cu inchirierea imobilelor. Pachetul vandut reprezinta 8,86% din capitalul societatii.
Generalcom detine compania Centrofarm, care opereaza un lant de 33 de farmacii , majoritatea in Bucuresti. Tranzactii mari pe piata deal s-au facut ieri si cu actiunile Centrofarm, prin intermediul acestora transferandu-se un pachet de 7,6% din capitalul social al societatii. Valoarea tranzactiei a fost de aproape 1 mil. euro (3,36 mil. lei).
Reperezentantii celor doua companii nu au fost disponibili ieri pentru comentarii.
Anul trecut au circulat in piata zvonuri privind o posibila intentie de preluare a Centrofarm de catre A&D Pharma, care opereaza lantul de farmacii Sensiblu. Speculatiile nu au fost confirmate de niciuna dintre parti.
In cadrul Generalcom actionarul principal este Iberestate International Holding, societate inregistrata in Luxemburg, cu o detinere de 33,32% din capital, iar persoana de origine franceza Alain Bronete detinea inainte de aceasta tranzactie o participatie de 31,95%.
El a cumparat la inceputul acestei luni un pachet de 1,92% din capitalul Centrofarm. Tranzactia s-a perfectat la un pret de 5,6 lei/actiune, cu 17,8 % sub pretul din piata regular, valoarea totala a operatiunii fiind de circa 209.000 de euro. Tranzactiile de ieri cu titlurile Generalcom s-au perfectat la pretul de 7,8 lei/actiune, in scadere cu 4,4% fata de inchiderea din sedinta anterioara, iar cele cu actiunile Centrofarm s-au incheiat la un pret de 6,7 lei/actiune, cu aproape 20% sub cotatia din piata regular, 8,35 lei/actiune.
La aceste niveluri, capitalizarea bursiera a Generalcom este de peste 34 de milioane de euro, in timp ce capitalizarea Centrofarm este de 16, 3 milioane de euro.