Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia este dispusa sa isi reduca participatia la Altur

28.03.2007, 19:00 17

SIF Oltenia intentioneaza sa-si reduca participatia la compania producatoare de piese auto Altur Slatina, dar vrea sa ramana actionar majoritar, conform conducerii societatii de investititii. SIF Oltenia a vandut ieri un pachet de 5 milioane de actiuni, reprezentand 2,4% din capitalul companiei. SIF Oltenia controla inainte de aceasta tranzactie 88,65% din actiunile societatii.
"Vrem sa ramanem in continuare actionari majoritari la Altur, dar nu asa de categoric. Suntem dispusi sa vindem o parte din detinerea noastra unui investitor strategic sau acesta poate lua parte la o majorare de capital", a declarat pentru ZF Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia.
Tranzactia s-a perfectat la un pret de 0,22 lei/actiune. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la circa 0,32 mil. euro (1,1 mil. lei).
"Prin aceasta tranzactie am vrut sa dam un impuls pietei ca Altur sa fie ceva mai lichida si sa readucem increderea investitorilor in companie", spune Ciurezu.
Ieri actiunile Altur Slatina au sarit cu 14,78% pana la un nivel de 0,233 lei/actiune, pe fondul unui rulaj de 0,37 mil. euro (1,25 mil. lei). Capitalizarea bursiera a companiei este de peste 14 milioane de euro.