Burse - Fonduri mutuale

Socep Constanţa şi-a majorat câştigul cu 47% în 2015

Socep Constanţa şi-a majorat câştigul cu 47% în 2015

Autor: Roxana Pricop

15.02.2016, 00:03 398

Operatorul portuar Socep (simbol bursier SOCP), controlat de oamenii de afaceri Ion şi Niculae Duşu, a raportat un avans de 47% al profitului net până la 11 mi­lioa­ne de lei anul trecut.

Avansul câştigului net a fost susţinut de diminuarea costurilor cu beneficiile angajaţilor şi cu serviciile prestate către terţi, în condiţiile în care veniturile companiei s-au redus uşor anul trecut până la 62,7 milioane de lei. Numerarul deţinut de companie a urcat anul trecut la 33 mi­lioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent.

Acţiunile SOCP au închis şedinţa de vineri în creştere cu aproape 2% până la o cotaţie de 0,213 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 73,1 milioane de lei. În ultimele 12 luni, titlurile companiei au raportat un avans de 6%.

Anul trecut, acţionarii companiei au aprobat achiziţia unei macarale STS (ship-to-shore) şi a două macarale RTG folosite pentru manipularea containerelor, în ideea pregătirii terenului pentru o investiţie într-un siloz vertical de cereale cu capacitatea de 100.000 de tone.

Investiţiile sunt finanţate din surse proprii în proporţie de maximum 30%, restul urmând să fie acoperit din credite bancare, potrivit unei decizii a acţionarilor din iulie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO