Burse - Fonduri mutuale

Tejas Capital Group vrea să investească 21 mil. euro în Restart Energy One. Suma totală plătită de fondul american în prima rundă de finanţare evaluează compania din energie la 87,5 mil. euro

Tejas Capital Group vrea să investească 21 mil. euro...

Autor: Tibi Oprea

16.08.2021, 20:07 887

Restart Energy One, furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale înfiinţat în 2015 la Timişoara, a anunţat luni că acţionarul majoritar Armand Consulting SRL a semnat un acord, în calitate de vânzător, cu Tejas Capital Group LLC, în calitate de cumpărător, pentru derularea unui program investiţional cu o valoare totală de 21 mil. euro.

Acordul prevede participarea Tejas Capital Group la capitalul Restart Energy cu un număr de 1,07 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 428.658 de lei, reprezentând 2% din capitalul social al Restart Energy One.

Tejas Capital Group LLC, o societate cu răspundere limitată înfiinţată şi care funcţionează în baza legilor statului Texas din SUA.

“Suma totală plătită de Tejas Capital Group în prima rundă de finanţare evaluează compania la 87,5 mil. euro. Tejas Capital Group a plătit un premium faţă de valoarea nominală a acţiunilor achiziţionate. Acţionarul Armand Consulting SRL intenţionează ca toate sumele încasate în cazul acestui acord să fie reinvestite pentru finanţarea programului de dezvoltare sustenabilă Restart Energy One”, menţionează compania într-un raport publicat la bursă.

Tranzacţia face parte dintr-o strategie de finanţare în curs alături de un joint venture, cu o finanţare de până la 500 mil. dolari, din partea companiei americane de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies, care a fost anunţată în ianuarie 2021. Fondurile vor fi alocate pentru dezvoltarea unor proiecte de energie fotovoltaică de 500 MW. REO ţinteşte de asemenea să instaleze şi să integreze cel puţin 200 de MWh de capacităţi de stocare a energiei regenerabile, scrie Business Review.

Restart Energy One este controlată integral de Armand Consulting SRL şi condusă din poziţia de CEO de Armand Domuţă.. Compania are operaţiuni în România şi Serbia şi, începând cu 2021, intenţionează să se dezvolte pe mai multe pieţe europene, incluzând Germania şi Spania.

În aprilie 2021, Restart Energy One a listat primele obligaţiuni verzi convertibile la Bursa de Valori Bucureşti, în valoare de 16,4 mil. lei (simbol bursier REO26). Bondurile au maturitatea de 5 ani şi o rată anuală a cuponului de 9%, plătibilă semestrial.

Restart Energy a încheiat anul 2020 cu afaceri de 120 milioane de lei şi profit net de 13 milioane de lei. Pentru anul în curs, compania estimează venituri de 220 milioane de lei şi profit net de 24,2 milioane de lei.