Business Construct

Dan Şucu, Mobexpert: Toate semnalele sunt pozitive, climatul este diferit. Din 2016 reluăm extinderea

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert:  Partea favorabilă este legată de posibilitatea de a produce în România. Pentru prima dată pot spune că am percepţia că există oarecare înţelegere şi sprijin inclusiv din partea sistemului bancar pentru ideea de a produce în ţară.

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert: Partea favorabilă este legată de posibilitatea de a produce în România. Pentru prima dată pot spune că am percepţia că există oarecare înţelegere şi sprijin inclusiv din partea sistemului bancar pentru ideea de a produce în ţară.

Autor: Ioana David

13.05.2015, 00:08 2179

Grupul Mobexpert, deţinut de omul de afaceri Dan Şucu, a înregistrat în primele patru luni ale anului o creştere de 12% a vânzărilor, prima de două cifre după anii de criză, iar Şucu spune că după mai mulţi ani de amânare a achiziţiilor de mobilă a venit vremea creşterilor şi în acest domeniu.

„Cu adevărat favorabilă, piaţa de mobilă nu a mai fost din 2008. În momentul de faţă pia­ţa este în creştere şi este legată de faptul că în ultimii doi ani s-a construit mai mult. Achiziţia de mobilă nu este o urgenţă pentru client, iar amânarea deciziei de cumpărare, înce­pută în 2009, şi-a arătat partea negativă până anul trecut“, a afirmat Şucu într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Grupul Mobexpert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 540 mil. lei (122 mil. euro), iar anul acesta estimează o creştere până la 585 mil. lei (131 mil. euro). Grupul operează o reţea de 32 de magazine şi hipermagazine, fiind cel mai extins retailer local. Mobexpert este un business integrat, magazinele fiind susţinute de o reţea de nouă fabrici în Bucureşti, Dej, Târgu-Mureş şi Suceava şi de platforme logistice la Târgu-Mureş şi în Capitală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO