Business Hi-Tech

22% din firmele locale de IT au soft de virtualizare

09.07.2008, 17:04 22

Un procent de 22% din companiile de IT din Romania utilizeaza aplicatii software care permit executarea simultana a mai multor sisteme de operare pe acelasi sistem fizic, potrivit unui studiu realizat de firma de analiza Infinity Research pentru compania americana Dell, al doilea producator mondial de PC-uri.
Printre principalele ale adoptarii unor solutii de virtualizare se numara simplificarea proceselor de back-up si recuperare a datelor, reducerea numarului total de servere si a cheltuielilor hardware, precum si scaderea costurilor de mentenanta sau a energiei totale consumate. Romania se situeaza astfel cu 8% sub media pietelor emergente in ceea ce priveste numarul de companii care au in prezent solutii de virtualizare. Procentajele cele mai ridicate au fost consemnate in Turcia (54%) si Ungaria (44%).
Mihai Guran, country manager al Dell Romania si Bulgaria, a reafirmat planurile companiei de a-si creste afacerile locale cu 60% anul acesta si de a obtine o cota de piata generala de 11%, comparativ cu nivelul de 9% raportat la finele anului trecut.
El a adaugat ca Dell a vandut 24.250 de computere in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 102% fata de 2007.