Business Hi-Tech

3.000 $/luna din outsourcing

01.03.2004, 00:00 17

Poate periclita outsourcing-ul joburile programatorilor americani? Intr-o anumita masura da. Cel putin aceasta ar fi concluzia pe care o tragem daca citim un cover-story aparut in ultimul numar al publicatiei Business Week.
Printre programatorii care pot lua foarte usor de sub "nasul" americanilor diverse proiecte software, sunt si romanii. Alaturi de indieni sau bulgari. Florentin Badea, absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti, este clasificat pe pozitia a 11-a in topul programatorilor de pe site-ul RentACorder, un serviciu care intermediaza proiecte software pentru diverse firme. Site-ul lucreaza cu nu mai putin de 30.000 de programatori din intreaga lume.
In afara proiectelor castigate pe RentACorder.com, Badea, 27 de ani, mai face zilnic web design pentru o companie tehnologica americana, al carei nume nu ar vrea sa-l dezvaluie. In fiecare luna castiga aproximativ 3.000 de dolari. Pentru un proiect, spre exemplu, el practica un tarif de 250 de dolari in timp ce, pentru acelasi job un american ar cere cel putin 2.000 de dolari. Cei 3.000 de dolari pe care ii castiga Florentin sunt cu mult peste media salariului din Romania si, probabil ca, la un moment dat il va ajuta sa-si implineasca visul de a avea propria sa firma de software. In Romania, bineinteles.

Cele mai citite ştiri