Business Hi-Tech

Alianta de anvergura pe telefonie mobila

31.03.2004, 00:00 19

Dupa indelungi discutii si negocieri, patru mari operatori europeni de telefonie mobila au incheiat o alianta, intitulata "FreeMove", destinata, printre altele sa sporeasca pe piata europeana competitivitatea intre jucatorii din acest sector.
Cei patru, T-Mobile (Germania), Telefonica Moviles (Spania), Telecom Italia Mobile (TIM) si Orange spun ca alianta a fost constituita mai ales pentru a oferi clientilor din zona marilor companii multinationale, care cheltuie annual patru miliarde de euro pe comunicatii servicii integrate si solutii consecvente si convigatoare.
De ce nu joaca si Vodafone in aceasta piesa? Pentru ca, dupa cum spun unii observatori, alianta a fost incheiata de catre cei patru grei si cu scopul de a musca o parte cat mai mare din felia pe care operatorul britanic, numarul unu la nivel european dar si mondial, o detine acum pe piata telefoniei mobile.
Directorii executivi ai celor patru operatori au anuntat ca intentioneaza sa prezinte in in urmatoarele sase-opt saptamani oferte comune de comunicatii.
Cele patru companii au mai anuntat ca vizeaza sa ofere clientilor aceleasi servicii in strainatate si in tara si ca spera sa contribuie astfel la cresterea traficului de voce cu 10% si la dublarea celui de date in fiecare an din urmatorii trei.
Grupul a incheiat un contract cu Motorola (SUA) si Siemens (Germania) pentru primele sale produse si a precizat ca a cumparat deja sase milioane de telefoane mobile. Cei patru operatori, care au in total 170 milioane de clienti in 21 de state europene, au estimat ca aproximativ un sfert din numarul lor total de telefoane vor fi cumparate prin noul parteneriat pana in perioada Craciunului din 2005.

Cele mai citite ştiri