Business Hi-Tech

Amenda de 20 mil. euro pentru France Telecom

17.05.2004, 00:00 13

Consiliul francez al concurentei a amendat France Telecom cu 20 de milioane de euro pentru ca nu a respectat o decizie datand din februarie 2000 care obliga operatorul sa permita si altor firme intrarea pe piata Internetului in banda larga, scrie La Tribune.
"Am fost informati de decizia Consiului concurentei. Examinam continutul acesteia si vom decide daca sa o contestam sau nu", a declarat purtatorul de cuvant al France Telecom, la scurt timp de la aparitia anuntului.
Totul a inceput pe 29 noiembrie 1999 cand Neuf Telecom a depus plangere impotriva operatorului public pentru ca ar fi abuzat de pozitia sa dominanta de pe piata. Pe 18 februarie 2000, Consiliul concurentei a decis ca "refuzul France Telecom de a permite altor operatori sa dezvolte oferte proprii de acces la Internet broadband constituie o practica neconcurentiala". France Telecom s-a vazut atunci pusa in situatia de a formula in opt saptamani o oferta care sa permita operatorilor sa exercite o "concurenta efectiva".
"Vom face orice pentru a gasi o solutie dar nu in orice conditii", a spus atunci un reprezentat al France Telecom. Dupa cum dovedeste insa decizia luata de Consiliul concurentei si valoarea amenzii, operatorul nu si-a respectat promisiunea si a impiedicat manifestarea liberei concurente pe acest segment al sectorului telecom. iuliana.cerchez@zf.ro