Business Hi-Tech

Canon renunta la furnizori pe a face economii

27.05.2004, 00:00 19

Producatorul japonez de echipament electronic Canon a anuntat ca intentioneaza sa injumatateasca numarul de furnizori de componente pana in 2006 pentru a micsora costurile anuale de aprovizionare cu 10%, cu alte cuvinte cu un miliard de dolari.
Canon a indicat ca va reduce numarul de furnizori de componente si materiale dupa un set extrem de riguros de criterii, cum ar fi calitatea, pretul si rapiditatea livrarilor.
Numarul de furnizori de componente care sunt acum incluse in echipamentele Canon va fi restrans de la 6.000 in prezent la numai 3.000, pana in 2006, au indicat oficialii companiei. Tot pentru reducerea cheltuielilor, Canon a inceput sa isi creasca activitatile din China, gandindu-se sa produca de aemenea cat mai multe componente in fabricile proprii.
Aceste masuri au ca scop consolidarea pozitiei companiei pe piata camerelor digitale, unde se afla pe locul al doilea la nivel mondial, dupa Sony. Competitia este dura si in alte domenii, precum copiatoarele si imprimantele, unde Canon concureaza cu Seiko Epson, Xerox si Lexmark International.
In urma masurilor de restructurare, Canon se asteapta la o crestere de 12% a profitului net in 2004, au spus oficialii companiei.