Business Hi-Tech

Chinezii de la Huawei au ajuns la 1.000 de angajaţi

Kenneth Fredriksen

Kenneth Fredriksen

Autor: Ioana Nita

18.06.2015, 00:07 743

Compania chineză Huawei, care şi-a dublat veniturile din România în decurs de trei ani, are în plan să crească în continuare businessul local, atât pe zona de infrastructură de telecomunicaţii, cât şi în zona IT prin intermediul soluţilor destinate firmelor, a declarat pentru ZF Kenneth Fredriksen, directorul opera­ţional al Huawei pentru 27 de ţări din Europa Cen­trală şi de Est şi regiunea nordică.

„Businessul din România este în continuă creştere. Ve­dem în prezent o cerere constantă pentru businessul tradi­ţio­nal - tehnologiile de acces mobil (antene etc.), dar vedem oportunităţi de creştere şi în zona de IT cu soluţii oferite firmelor.“

Pe fondul creşteri businessului local, România a ajuns între primele trei ţări din regiune care generează cele mai multe venituri pentru compania chineză în această parte a Europei. Afacerile Huawei în regiune sunt cuprinse între 2 şi 3 mld. dolari.

În România, compania chineză a avut anul trecut afaceri de 700 de milioane de lei, iar numărul de angajaţi s-a apropiat de 1.000.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro