Business Hi-Tech

Contract de peste 0,5 mil. $ pentru TotalSoft

25.02.2008, 19:54 18

TotalSoft, producator local de solutii software pentru mediul de afaceri, a anuntat ca va implementa un sistem informatic pentru Santierul Naval Constanta (SNC), cel mai mare santier de constructii si reparatii navale din Romania, in baza unui contract de peste 500.000 de dolari (337.404 euro).
Acordul dintre cele doua companii a fost semnat in luna noiembrie a anului trecut si presupune implementarea pana in ianuarie 2009 a unui sistem software complex, care include solutia ERP (managementul resurselor intreprinderilor) Charisma Enterprise, aplicatia de business intelligence Charisma Analyzer, solutia de management al proiectelor Primavera, precum si sistemul de gestiune a resurselor umane Charisma HR. Oficialii TotalSoft au precizat ca proiectul acopera momentan numai partea de software de business, elementele de infrastructura software si software de baza nefiind incluse. Astfel, potrivit estimarilor companiei, valoarea totala a contractului poate depasi pragul de 1 mil. dolari (674.809 euro).
Suma se va incasa treptat, conform unei esalonari stabilite impreuna cu SNC, si va contribui la atingerea obiectivelor financiare estimate de catre TotalSoft pentru sfarsitul acestui an (realizarea unui profit brut de 4 mil. euro, la o cifra de afaceri de 16,5 mil. euro).
Contractul s-a semnat ca urmare a demararii unui program de investitii in reproiectarea proceselor de business din Santierul Naval Constanta. Reprezentantii TotalSoft au precizat ca selectia si studierea solutiilor informatice de business s-a desfasurat pe parcursul anului trecut, in cadrul procesului fiind analizate solutii ERP din clasa "first tier" atat din Romania, cat si din afara tarii.
Principalii jucatori pe piata locala de software pentru mediul de afaceri sunt Oracle, SAP si Siveco.
Potrivit estimarilor TotalSoft, anvergura proiectului presupune alocarea a 11.000 de ore de lucru, motiv pentru care compania a decis sa aloce o echipa de 15 angajati, dintre cel putin 6 vor lucra full-time.
In luna ianuarie a acestui an, TotalSoft a semnat contracte cu Volksbank Leasing sau BNP Paribas, cea mai mare banca franceza, insa oficialii companiei nu au dorit sa dezvaluie detaliile financiare ale proiectelor.