Business Hi-Tech

Cu un click ajungi unde vrei

12.05.2004, 00:00 14



Ai de facut o prezentare, de navigat pe Internet sau de vazut un film pe computer? Nimic mai simplu. Deschizi computerul, intri in Office, Internet Explorer sau Windows Media Player si iti faci treaba. Cateodata insa softurile pe care le ai nu iti sunt suficiente sau nu fac tocmai ceea ce ti-ai dori. Daca dai o cautare pe net vei gasi o gramada de programele care iti fac viata mai usoara. Unele sunt gratuite, altele shareware, adica le incerci pentru a vedea ce fac dar apoi platesti pentru a le avea.





*Active-Keys-2.02 este o aplicatie utila celor care folosesc mai mult tastatura decat mouse-ul. Te ajuta sa-ti configurezi niste scurtaturi la diferite functii ale sistemului Windows, scurtaturi pe care in mod normal nu le pot seta din sistemul de operare. Poti, spre exemplu, sa faci in asa fel incat o fereastra cu o aplicatie sa stea mereu pe ecran si nu in bara. Poti configura, spre exemplu, tasta K pentru a accesa mai usor functia de calculator din Windows. In mod normal, a ajunge la ea din Windows XP nu este deloc usor, fiind nevoit sa stii calea si sa dai mai multe click-uri de mouse. Sau poti mari volumul la boxele atasate calculatorului dintr-o singura tasta. Este ideal pentru sistemul de operare Windows XP, dar merge si pe Windows98, Windows98 SE, Windows Millenium si Windows 2000. Nu este recomandat pentru Windows 95 sau NT.



Aplicatia am gasit-o pe www.topshareware.com, testarea este gratuita dar pentru a o cumpara trebuie sa scoti din buzunar 25 de dolari.





* Daca te ingrijoreaza perspectiva pierderii unor date, atunci nu ai decat sa-ti faci un backup. Exact cu acest lucru se ocupa aplicatia Backup2004 Pro care salveaza datelor de pe calculator si foloseste formatul zip compatibil cu programul de dezarhivare Winzip 8.1. Backup2004 Pro este capabil sa salveze datele pe hardul propriu, in retea, pe Internet pe un server ftp ori pe CD, el venind cu un programel propriu de scriere pe disc. Este organizat in asa fel incat nu e nevoie decat sa ii spui de unde sa faca backup, unde sa scrie si mai ales cum vrei sa-l scrie. Incercarea e tot gratuita dar versiunea integrala costa 65 de dolari. L-am gasit pe www.download.com.