Business Hi-Tech

Cum s-a modificat iPhone din 2007 până în prezent - FOTO

Autor: Anelis Baciu

13.09.2012, 09:51 2934

Smartphone-urile comercializate de Apple au evoluat de la an la an, devenind din ce în ce mai performante, scrie publicaţia franceză Le Parisien. Noua versiune de smartphone-uri, iPhone 5 a fost prezentat oficial ieri într-o conferinţă de presă extrem de mediatizată care a avut loc în oraşul american San Francisco.

Citiţi şi:

► Tot ce trebuie să ştiţi despre iPhone 5

iPhone 5 vs. iPhone 4S: Care sunt diferenţele

Presiune enormă pe Apple: rămâne iPhone liderul pieţei smartphone?

2007- iPhone-ul ,, Edge'' produsul anului

După luni de zile de aşteptări şi speculaţii Steve Jobs a prezentat la începutul anului 2007 în San Francisco primul smartphone Apple.
iPhone-ul ,, Edge'', cu ecran tactil, cameră foto şi iPod integrat a cunoscut succesul încă din primele zile de la lansare. În pofida neajunsurilor produsului Apple, printre care incapacitatea de a trimite MMS-uri şi absenţa aplicaţiei 3G, cotidianul ,, Time'' l-a numit invenţia anului 2007.

2008- iPhonul 3G a stârnit isteria publicului

Modelul lansat în 2008 a creat o mică revoluţie în lumea telefoniei. Pe lângă conexiunea 3G şi funcţiile de geolocalizare, smartphone-ul Apple dispunea de 500 de aplicaţii care puteau fi descărcate prin intermediul aplicaţiei 3G.

2009- iPhonul 3GS cu cameră foto integrată

În 2009, Apple a lansat iPhonul-ul 3GS, o ediţie îmbunătăţită a lui modelului precedent. Smartphone-ul 3GS are cu un procesor mai puternic, o capacitate de stocare mai mare şi o conexiune 3G mai rapidă. Caracteristicile inovatoare constau în camera video integrată şi calitatea superioară a imaginilor foto de 3,2 Mpx comparativ cu 2 Mpx a iPhone-ului 3G.

2010- iPhonul 4 permite realizarea de videoconferinţe

Marea noutate adusă de iPhone 4 a constat în folosirea acestuia pentru realizarea de videoconferinţe. iPhone 4 lansat în iunie 2010 beneficiază de o rezoluţie superioară a ecranului datorită display-ului Retina. De asemena, designul este diferit faţă de versiunile anterioare, fiind unul mai sobru.

2011- iPhonul 4S un veritabil aparat foto

În timp ce fanii Apple aşteptau cu nerăbdare lansarea iPhone 5, compania americană a prezentat anul trecut smartphone-ul 4S. În pofida dezămăgirii publicului iPhone-ul 4S prezintă caracteristici de neneglijat. Cu o cameră foto de 8 Mpx, versiunea 4S este un veritabil aparat foto. Apple a vândut mai mult de 4 milioane de smartphone-uri 4S în numai trei zile.

2012 - Lansarea iPhone 5. Ce aduce noul model ?

Apple a lansat ieri, 12 septembrie cea mai recentă versiune de smartphone-uri, iPhone 5 care porivit conducerii companiei este de două ori mai performant decât modelul anterior 4S.
IPhone 5 este echipat cu sistemul de operare iOS 6 al Apple, care aduce numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunea anterioară, cântăreşte 112 grame, cu 20% mai puţin faţă de iPhone 4S, şi este cu 18% mai subţire.