Business Hi-Tech

De Craciun, Nintendo a primit o gura de oxigen

04.02.2004, 00:00 12

Nintendo, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de console si jocuri video, a avut de profitat de pe urma cresterii masive a vanzarilor de echipamente la sfarsitul anului trecut, scrie Wall Street Journal Europe.
Compania a recuperat in perioada octombrie-decembrie 2003 pierderile inregistrate in cele sase luni anterioare reusind sa termine cu profit net primele trei trimestre ale anului sau financiar ce urmeaza a se finaliza in martie 2004. Nintendo a obtinut un profit net de 34,5 miliarde yeni (260,4 milioane de dolari) in trimestrul al treilea fiscal, in primul semestru rezultatul sau net traducandu-se in pierderi de aproximativ 2,9 miliarde yeni (27,4 milioane de dolari).
La capitolul vanzari, cel mai bine s-a comportat consola GameCube care a reusit sa faca fata cu brio echipamentelor concurente: Xbox produsa de Microsoft si PlayStation 2 a companiei Sony.
Cu toate acestea, compania nipona nu este convinsa ca va indeplini obiectivele financiare pe 2003-2004. Conducerea Nintendo sustine ca vanzarile inregistrate la sfarsitul anului trecut nu au fost suficient de mari pentru a-i permite sa-si atinga cifra de afaceri pe care o prognozase la inceputul anului financiar actual.
Oficialii se asteapta, de asemenea, ca vanzarile anuale de console GameCube sa nu atinga sase milioane de exemplare ci numai cinci milioane, in timp ce GameBoy Advance s-ar putea opri la doua milioane distanta de tinta (20 milioane unitati).
Oficialii au revizuit in sens negativ si previziunile referitoare la profit, mentionand ca firma ar putea avea in acest an financiar un rezultat net de 511,4 milioane de dolari desi anterior mizau pe 568 mil. $. Cifra de afaceri s-ar putea situa in jurul valorii de 4,8 mld. $ in loc de 5,2 mld. $.
In anul financiar 2002-2003, Nintendo a avut incasari de 4,77 miliarde de dolari si un profit net de 637 mil. $.

Cele mai citite ştiri