Business Hi-Tech

După o plângere a Austriei, Bulgaria e presată de Comisia Europeană să anuleze licitaţia pentru TV digitală

După o plângere a Austriei, Bulgaria e presată de Comisia Europeană să anuleze licitaţia pentru TV digitală

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

23.03.2012, 00:00 1151

Comisia Europeană va transmite un avertisment final Bulgariei să anuleze licitaţia "controversată" prin care a stabilit cine va opera cele şase multiplexuri de televiziune digitală, scrie presa bulgară, citată de site-ul Novinite. Bulgaria a alocat cele şase multiplexuri companiilor Hannu Pro din Letonia şi Towercom din Slovacia, însă compania austriacă Oesterreichischer Rundfunksender (ORS) a contestat condiţiile din caietul de sarcini, care ar fi dus la eliminarea ei din competiţie.

Acţiunile lansate de Comisia Europeană (procedura de infringement) împotriva Bulgariei vin în urma plângerilor formulate de compania austriacă. Caietul de sarcini a fost astfel scris încât câştigătorii să fie legaţi de oamenii de afaceri bulgari Tsvetan Vassilev şi Irena Krasteva.

Austriecii de la ORS cumpăraseră documentaţia de participare şi la licitaţia cu acelaşi obiect din România, însă Guvernul a anulat brusc în august 2010 competiţia care se afla în plină desfăşurare. România va trebui să reia această licitaţie în curând, având în vedere că s-a obligat să treacă la televiziunea digitală de la 1 ianuarie 2015.