Business Hi-Tech

Epson a atins o cotă de 35% din piaţa videoproiectoarelor în al doilea trimestru

Epson a atins o cotă de 35% din piaţa...

Autor: Ioana Nita

05.08.2013, 19:23 95

Epson, unul dintre cei mai importanţi producători de imprimante, proiectoare şi LCD-uri din lume, a avut în al doilea trimestru 35% din piaţa videoproiectoarelor pe plan local, care s-a situat la 2.900 unităţi, valoarea totală a vânzărilor fiind de 1,6 milioane euro. Epson a livrat în intervalul aprilie-iunie 2013 peste 1.100 de videoproiectoare, cu 3% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă vânzări totale de 580.000 euro. Cea mai mare pondere în vânzările Epson au avut-o modelele cu rezoluţie XGA (1024x768), care au reprezentat peste 47% din valoarea totală şi aproape 54% din volumul vânzărilor pentru perioada aprilie-iunie 2013.

 „Vânzările de videoproiectoare cu rezoluţie XGA au înregistrat o evoluţie pozitivă, continuând trendul de anul trecut, datorită raportului preţ-calitate. Proiectele educaţionale au reprezentat motorul vânzărilor în trimestrul doi, tendinţă care ne aşteptăm să se menţină şi în perioada următoare”, a declarat Simona Decuseară, National Sales&Marketing Manager în cadrul Epson România. Ea a adăugat că piaţa de profil a crescut ca valoare în principal datorită orientării consumatorilor către produse cu preţuri mai mari, dar care vin echipate cu tehnologii avansate precum luminozitatea mare în cazul proiectoarelor fixe şi funcţii suplimentare precum conectivitatea Wi-Fi. Portofoliul Epson cuprinde videoproiectoare adresate segmentelor business, educaţional şi home entertainment.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.08.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO