Business Hi-Tech

Facebook introduce un nou design al interfeţei web

Facebook introduce un nou design al interfeţei web

Autor: Luciana Georgescu

07.03.2014, 15:54 1596

Facebook a introdus un nou design al paginii web, mai simplificat, care încearcă să se distanţeze de încercările anterioare de a integra designul aplicaţiei pentru smartphone-uri cu versiunea desktop a reţelei sociale, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.
 
Anul trecut s-a încercat un design care presupunea introducerea unui meniu de culoare neagră, pe partea stânga a desktopului pentru a imita aplicaţiile Facebook pentru Android şi iOS. Compania a declarat că deşi aspectul era cool, utilizatorii s-au arătat nemulţumiţi pentru că acest nou design nu le facilita navigarea pe site. Facebook a luat în calcul feedback-ul primit din partea utilizatorilor pentru poiectarea noii versiuni. 
 
Meniul din partea stânga a fost simplificat, multe dintre opţiunile pentru Fotografii, Pagini sau Aplicaţii fiind eliminate. În secţiunea de Noutăţi, fotografiile sunt afişate la dimensiuni mai mari şi au fost introduse fonturi noi. Unele conturi au fost deja actualizate conform noului design şi Facebook speră ca trecerea în totalitate la noua versiune să fie făcută în termen de câteva săptămâni. 
 
În josul fiecărei pagini apar butoanele Like, Comment şi Share, însă alte butoane care ar putea încărca pagina nu sunt afişate.
 
Noul design al site-ului arată că, in timp ce Facebook caută noi modalităţi de afişare a informaţiilor pe dispozitive mobile, compania este conştientă că o abordare back-to-basics pare să funcţioneze cel mai bine pe desktop.