Business Hi-Tech

Fiorina: IT-ul creste, dar nu mai e ce-a fost

03.12.2004, 00:00 17

Industria IT va continua sa creasca rapid, insa nu la fel ca in urma cu cativa ani. Aceasta este opinia directorului executiv al companiei Hewlett-Packard, Carly Fiorina, care a vorbit intr-un interviu oferit Wall Street Journal Europe despre posibilitatile viitoare de dezvoltare ale IT-ului in contextul globalizarii si al succesului companiilor ?dot-com" de pe Internet.
?Industria nu mai este ce-a fost odata", a spus Fiorina. Ea a estimat o micsorare a vitezei de dezvoltare a sectorului IT, in comparatie cu anii ?90, insa a adaugat ca dezvoltarea va fi, in general, mai rapida decat cea a produsului intern brut.
?Cred ca IT-ul va creste cu o viteza de doua ori mai mare decat PIB-ul, nu de cinci ori mai mare. A fost o crestere de cinci ori mai mare spre sfarsitul anilor ?90, iar ritmul acesta nu putea fi sustinut mult timp", a spus Fiorina.
Ea s-a aratat totusi multumita cu aceasta situatie: ?O crestere de doua ori mai rapida decat PIB-ul arata o industrie OK".
Fiorina a vorbit si despre cele mai bune strategii, in viziunea sa, de conducere a unei afaceri in lumea IT. ?Accentul trebuie pus pe eficientizarea activitatii". Trebuie obtinuti mai multi bani de la clientii deja existenti si trebuie permanent imbunatatite abilitatile detinute in piata de catre companii, a completat ea.
Carly Fiorina a tinut si sa nege zvonurile conform carora se pregateste sa renunte la functia detinuta la HP pentru a intra in politica. ?Stiu ca fiecare lider are timpul sau, si stiu ca va veni momentul cand si eu ma voi retrage. Dar acel moment nu a venit inca. Mai avem multe de facut pentru a atinge un nivel superior de performanta, iar eu vreau sa fac toate aceste lucruri".
mihai.musatoiu@zf.ro