Business Hi-Tech

Fuziune pe piata americana de telefonie mobila

14.12.2004, 00:00 11

Operatorii americani de telefonie mobila Sprint si Nextel sunt in negocieri pentru o eventuala fuziune, in valoare de 34,8 miliarde de dolari (26,4 miliarde de euro), noua companie urmand sa devina al treilea mare jucator pe piata de profil din Statele Unite, scrie BBC News.
Fuziunea dintre Nextel si Sprint ar crea o companie cu 38,5 milioane de abonati si venituri de 30 de miliarde de dolari (22,8 miliarde de euro), care va deveni un rival important al primilor doi clasati pe piata americana, Cingular si Verizon, comenteaza presa internationala.
Conform intelegerii, care nu a fost deocamdata confirmata oficial de catre cele doua companii, Sprint va oferi 1,3 actiuni proprii pentru fiecare actiune a Nextel si o plata aditionala in numerar.
Fuziunea va aduce ambelor companii o serie de beneficii, conform analistilor. Avand in vedere ca toti marii operatori de telefonie mobila din Statele Unite planuiesc investitii importante in tehnologia de generatia a treia (3G), o colaborare intre doi jucatori le-ar oferi acestora o arie de acoperire mai mare, la un cost mai redus pentru fiecare utilizator. Daca aceasta miscare se va concretiza, Sprint si Nextel vor face 'economii de miliarde de dolari", scrie BBC News.