Business Hi-Tech

Google creează roboţi care să răspundă în locul utilizatorilor pe reţelele sociale

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

24.11.2013, 20:32 541

Gigantul american Google a brevetat un software care „învaţă“ reacţiile utilizatorilor pe reţelele sociale, precum Google+ sau Facebook, pentru ca apoi să răspundă în locul acestora la mesajele şi postările prietenilor şi cunoştinţelor, ajutându-i astfel pe cei care nu au timp să dea curs tuturor notificărilor primite pe reţelele de socializare, scrie BBC. Software-ul analizează interacţiunile în mod continuu şi semnalează mesajele care necesită un răspuns „mai personal“.

„Popularitatea şi utilizarea reţelelor sociale şi a altor tipuri de comunicare electronică a crescut dramatic în ultimii ani. Astfel, devine dificil pentru unii utilizatori să ţină pasul şi să răspundă la toate mesajele pe care le primesc“, a spus Ashish Bhatia, inginerul de software de la Google. El are în plan crearea unui sistem sofisticat care colectează informaţii din toate conturile pe care o persoană le are pe reţelele de socializare.

Sistemul analizează modul în care utilizatorul răspunde la diferitele mesaje, notificări, clipuri video, imagini şi link-uri primite, pentru ca apoi să facă sugestii care să nu difere de cele ale unei persoane reale.  În loc ca un utilizator să răspundă individual la fiecare mesaj primit şi să apese pe butonul „like“ sau pe cel pentru a da mai departe mesajul, softul ar genera diferite răspunsuri pe care o persoană doar ar trebui să le aprobe pentru a fi postate în numele său.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.11.2013