Business Hi-Tech

Google si AOL merg impreuna si in Europa

21.10.2004, 00:00 20

Compania de servicii Internet America Online si-a extins intelegerea cu Google si pe piata publicitatii online din Europa, acest acord reprezentand o noua lovitura pentru rivalul lui Google pe aceasta piata, divizia Overture Services a companiei Yahoo.
Conform acordului, utilizatorilor de servicii AOL din Marea Britanie, Franta si Germania li se vor ?servi" link-uri publicitare contextuale de catre Google, relateaza site-ul CNet News. Mai exact, cand acestia efectueaza cautari pe site-ul Google, alaturi de rezultate vor fi afisate si cateva link-uri platite de sponsori, dintr-un domeniu legat de cuvantul sau cuvintele cautate de utilizatori.
Aceasta miscare a Google pe piata europeana vine la doi ani dupa ce, in Statele Unite, compania care opereaza cel mai mare motor de cautare de pe Internet i-a ?suflat" diviziei Overture Services a Yahoo un contract similar cu AOL. In Europa, AOL si Overture colaborau pe piata de publicitate online inca din ianuarie 2002.
?Este o piata foarte concurentiala. Parteneriatul nostru cu Overture a fost foarte reusit, dar acum am ales sa continuam cu Google", a spus un reprezentant al AOL Europe.