Business Hi-Tech

Google valoreaza acum mai mult decat Yahoo

27.10.2004, 00:00 13

In cazul in care vreti sa va reamintiti de nebunia care cuprinsese lumea companiilor IT la sfarsitul anilor ?90, aruncati acum o privire la stocul de actiuni al Google, scrie publicatia americana USA Today.
Actiunile companiei care opereaza cel mai mare motor de cautare de pe Internet au crescut dupa sedinta de tranzactionare pe NASDAQ de luni cu inca 14,97 $, oprindu-se la valoarea de 187,4 $ pe unitate, ceea ce reprezinta o crestere de 120% fata de pretul stabilit in august cu ocazia ofertei publice initiale. Acest nivel al actiunilor confera lui Google o valoare de piata de 50,8 miliarde de dolari, cu aproape 3 miliarde mai mult decat valoreaza compania Yahoo, care are un portofoliu de servicii mai diversificat, conform analistilor.
Investitorii inca nu si-au revenit dupa anuntul facut de Google saptamana trecuta cu privire la rezultatele financiare pe trimestrul trei, comenteaza USA Today. Google a obtinut un profit de 52 de milioane de dolari, dublu fata de aceeasi perioada din anul anterior. "Dupa licitatia publica a urmat o perioada cu vesti bune non-stop", spune Jay Ritter, profesor de finante la University of Florida, citat de publicatia americana.