Business Hi-Tech

Guvernul din SUA ar permite furnizorilor telecom să vândă date despre ce fac utilizatorii pe internet

Guvernul din SUA ar permite furnizorilor telecom să...

Autor: Ioana Nita

30.03.2017, 00:00 120

Guvernul american este pe punctul de a aproba schimbarea reglementărilor privind intimitatea datelor utilizatorilor de internet, care le va permite furnizorilor de servicii telecom să colecteze şi să vândă informaţii despre utilizatori, scrie portalul Mobile World Live.  

Noile reglementări au trecut de votul Camerei Reprezentanţilor. Moţiunea a fost deja aprobată de Senatul american, singura aprobare care mai este necesară fiind cea a preşedintelui ţării, Donald Trump. Reprezentanţii Casei Albe au declarat că, cel mai probabil, apro­barea prezidenţială va avea loc.

Dacă într-adevăr vor fi aprobate, noile reglementări le vor permite furnizorilor de servicii de telecomunicaţii să utilizeze informaţiile colectate de la utilizatorii de servicii de internet fix şi mobil, inclusiv site-urile vizitate, gradul de utilizare a aplicaţiilor şi date despre locaţie.

Legea iniţială prevedea ca furnizorii de servicii telecom să ceară în mod explicit acordul de la utilizatori înainte de a utiliza informaţiile clienţiilor pentru acţiuni de marketing şi pentru reclame ale unor terţe părţi.

Companii precum Google şi Facebook au fost excluse din lege, care a fost propusă în martie 2016 de către administraţia Obama.