Business Hi-Tech

HP: cel mai bine se vand imprimantele sub 100 euro

25.09.2008, 19:46 49

Imprimantele cu preturi mai mici de 100 de euro se vand cel mai bine, iar multifunctionalele (care asigura functii de imprimare, scanare, copiere) inregistreaza cele mai ridicate volume, afirma reprezentantii Hewlett-Packard (HP) Romania.

"Din punct de vedere al pretului, cel mai bine se vand imprimantele din categoria medie, cu un cost de achizitie sub 100 de euro. Ca numar de unitati, cel mai bine se vand multifunctionalele, urmate de modelele pentru companiile mici, iar pe locul trei imprimantele foto", a declarat Tatiana Diamandopol, Consumer Market Manager la HP Romania.
In primul trimestru al acestui an circa 66% din cele 250.000 de imprimante vandute pe piata locala au fost multifunctionale, conform datelor companiei de analiza IDC Romania.
O categorie de echipamente care a inceput sa inregistreze scaderi ale vanzarilor pe piata locala este cea a imprimantelor care nu au decat o singura functie, cea de tiparire.
"Dupa ce initial vanzarile au fost aproximativ egale cu cele de anul trecut, la nivelul intregii piete locale se observa un regres al imprimantelor single-function. Anul trecut aceasta categorie de imprimante se vindea foarte bine", a spus Diamandopol.
HP Romania si-a relansat in cursul acestei luni oferta de imprimante care au la baza tehnologie de imprimare cu jet de cerneala (inkjet), avand in vedere ca perioada septembrie-decembrie este una care genereaza vanzari ridicate. "Este cel mai bun sezon de vanzari - reincep scolile, facultatile, iar apoi urmeaza sezonul de vanzari de final de an", a spus Tatiana Diamandopol.
Printre noile imprimante lansate de HP se numara si modele care pot functiona cu acumulatori, fiind astfel portabile, cat si unele care pot fi conectate la retele wireless.
HP este cel mai mare jucator de pe piata locala de imprimante, conform datelor IDC Romania.
Compania a inregistrat anul trecut un profit net de 8,3 mil. euro, la afaceri de 55,6 mil. euro, conform datelor de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor.
Cifrele nu reflecta intregul business HP in Romania, care se situeaza de fapt in jurul valorii de 200 mil. dolari.