Business Hi-Tech

Imprimare la cerere in hotel sau aeroport

03.03.2004, 00:00 13

Ce te faci daca esti om de afaceri si faci drumuri dese in interes de afaceri? Iti iei cu tine un laptop si scrii in avion, in tren sau la hotel ceea ce ar trebui sa faci la birou. Adica un proiect, o prezentare sau un memo. Unde le tiparesti daca ai neaparat nevoie? Pai nu prea ai unde, decat daca iei in bagaj si o imprimanta.
Americanii si canadienii au gasit insa o alta solutie: serviciile printing on-demand, informeaza CNN.com. Dupa ce ai scris proiectul il trimiti prin Internet la un centru care exact cu acest lucru se ocupa: tipareste. Documentele sunt expediate catre aceste centre, sub protectia unui cod numai de utilizator stiut, si apoi fi stocate in memoria imprimantelor. Ulterior pot fi tiparite cand doreste posesorul lor.
Serviciul este deja disponibil in unele lanturi hoteliere nord-americane. In alte locuri exista intentii de a-l pune la indemana clientilor. Doubletree Hotels, un alt brand al lantului Hilton, sustine ca toate cele 41.000 de camere pe care le poseda vor fi dotate cu acces la Internet si servicii PrinterOn pana la sfarsitul anului. In majoritatea hotelurilor, accesul la net va fi taxat cu aproape zece dolari pe zi, serviciul de imprimare fiind inclus in pret.
Alte lanturi hoteliere s-au gandit chiar sa puna la dispozitia clientilor un serviciu de room-service cu tiparituri prin care clientul va putea solicita sa i se aduca la usadocumentele pe care le-a printat wireless de pe laptopul legat la Internet in camera.

Cele mai citite ştiri