Business Hi-Tech

ITC Networks scoate din outsourcing 16 milioane de dolari

ITC Networks scoate din outsourcing 16 milioane de dolari

Doru Mardare, directorul general ITC Networks: Suntem interesati sa deschidem un punct de lucru intr-unul din orasele universitare din tara.

14.09.2006, 20:09 314

Compania de software ITC Networks va inregistra in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 16 milioane de dolari (12,5 mil. euro), fata de 9,8 milioane de dolari inregistrata in 2005, a declarat pentru ZF Doru Mardare, directorul general si actionarul principal al companiei.
Principalul obiect de activitate al ITC Networks este dezvoltarea de software in regim de outsourcing pentru telecomunicatii, testare de programe software, automatizare de teste, mentenanta si suport. Outsourcing-ul presupune preluarea dezvoltarii unor parti de produs sau a unor proiecte in intregime de la o companie client. "Activitatea se desfasoara in echipe mixte de la ITC Networks si firma partenera. In multe proiecte, dezvoltarea si testarea software-ului este acoperita in intregime de catre echipa ITC Networks, care are si responsabilitatea lansarii pe piata", a precizat Mardare.
Principalii clienti ai companiei ITC Networks sunt Nortel, unul dintre cei mai mari jucatori in industria de telecomunicatii, si IBM Romania. Cele doua companii genereaza aproximativ 65% din veniturile ITC Networks, conform oficialilor companiei.
Investitiile principale facute de companie s-au facut in cresterea numarului de angajati si, implicit, in deschiderea a inca doua sedii secundare in Bucuresti in ultimul an. De altfel, compania si-a dublat numarul de angajati in 2005 la 370, numarul lor ajungand in acest moment la 520 si urmand sa creasca la 580 pana la sfarsitul anului, conform oficialilor companiei.
"Suntem interesati sa deschidem un punct de lucru intr-unul din orasele universitare din tara. Vrem sa incepem cu un proiect mai mic, cu o echipa de 20 de ingineri, care sa poata apoi creste si prelua executia unor proiecte mai ample", a explicat Mardare.
In ultimii ani concurenta pentru angajarea specialistilor IT este din ce in ce mai mare. Acest lucru se datoreaza investitiilor straine in centre de cercetare si dezvoltare, dar si extinderii numarului de angajati ai companiilor deja existente pe piata. Situatia se poate normaliza in timp si prin aparitia mai multor laboratoare in facultati sponsorizate de catre firmele de IT si a raspandirii sistemului de acordare a burselor private - cu posibilitatea angajarii la absolvire, considera Mardare. Daca pana in acest moment compania a lucrat in principal pentru companii din afara tari, oficialii ITC Networks planuiesc extinderea serviciilor pe piata locala in 2007. "Activitatea firmei noastre s-a concentrat pe outsourcing. In timp, calitatea serviciilor si expertiza angajatilor a recomandat firma pentru noi contracte cu partenerii nostri din strainatate si chiar a determinat incheierea de contracte cu noi parteneri. In acest moment, firma are stabilitatea si maturitatea de a dezvolta produse proprii, care sa se adreseze pietei locale", a mai spus Mardare.
ITC Networks a fost infiintata in 2000 si are ca actionari pe Doru Mardare si MG-Global Resources Holdings, o companie IT din Canada.