Business Hi-Tech

Jumatate dintre europeni au Internet rapid acasa

07.12.2004, 00:00 18

Mai mult de jumatate dintre europenii care acceseaza Internetul de acasa folosesc in prezent conexiuni de mare viteza, lucru care a contribuit la depasirea limitei de 100 de milioane de utilizatori pe batranul continent, releva un studiu al companiei Nielsen/Net Ratings preluat de presa internationala.
Incepand din luna octombrie a acestui an, 54,5 milioane de europeni se conecteaza la Internet printr-o linie de acces de banda larga (in general, prin cablu TV sau tehnologie DSL), ceea ce reprezinta o crestere de 60% fata de cei 34,1 milioane de utilizatori aflati in aceasta categorie in urma cu un an.
Cele mai mai cresteri au fost inregistrate in Italia (120%) si in Marea Britanie (aproape 100%), datorita cresterii numarului de oferte comerciale si scaderii preturilor, se arata in studiul Nielsen/Net Ratings.
In acelasi timp, numarul total al utilizatorilor europeni de Internet a crescut cu 12%, pana la 100 de milioane in luna octombrie, comparativ cu anul trecut. Tarile fruntase din acest punct de vedere sunt, conform companiei de analiza, Franta, Italia, Marea Britanie si Germania.