Business Hi-Tech

Microsoft va instala un centru software in Ungaria

18.10.2004, 00:00 15

Cea mai mare companie producatoare de software din lume, Microsoft, a selectat capitala Ungariei, Budapesta, drept cea mai buna locatie pentru un nou centru de service pentru programele si aplicatiile sale. Anuntul a fost facut recent la Budapesta de catre Steve Ballmer, director executiv al companiei americane.
Ballmer a apreciat ca Ungaria a fost cea mai buna optiune din regiune datorita existentei unui mediu de afaceri dinamic precum si a unui personal de calitate in industria IT.
Noul centru Microsoft, care va fi utilizat pentru imbunatatirea software-ului produs in laboratoarele din intreaga lume, va necesita un numar de 40 de angajati la inceput, urmand ca in urmatorii trei ani necesarul sa ajunga la aproximativ 300 de persoane, conform ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei din Ungaria, Kalman Kovacs.
Acesta, impreuna cu prim-ministrul Ferenc Gyurcsany, s-au intalnit cu Ballmer saptamana trecuta pentru a discuta cateva detalii despre implicarea Microsoft in dezvoltarea sistemului informatic guvernamental, relateaza presa internationala.
Prezent in urma cu o saptamana si la Bucuresti, Steve Ballmer a reprezentat Microsoft la semnarea unui acord cu Guvernul roman, prin care 25.000 de licente software vor fi furnizate studentilor in mod gratuit.