Business Hi-Tech

Motor de cautare romanesc, completat de servicii de publicitate

06.10.2004, 00:00 19

Provider-ul de servicii online Neogen SA a anuntat lansarea unui motor de cautare exclusiv romanesc (pe domeniul .ro) si a unui sistem de publicitate online in baza cuvintelor cheie cautate de utilizatori.
Motorul de cautare poate fi gasit la adresa web.neogen.ro precum si pe toate site-urile Neogen, in prima bara de meniuri. Software-ul se afla in stadiul beta (teste finale). El urmeaza sa fie definitivat pana la sfarsitul anului, cand cantitatea de date in care se vor efectua cautarile va depasi 1 TB (1.000 GB, sau aproximativ 70 milioane de pagini web), au anuntat reprezentantii companiei.
Odata cu lansarea motorului de cautare, Neogen a lansat si serviciul de reclama text in cadrul motorului de cautare - Marketer PubliText. Acesta permite afisarea unor reclame text in functie de cuvintele cheie cautate de ?internauti".
Firmele care isi fac reclama prin serviciul PubliText vor plati doar pentru click-urile executate de potentialii clienti pe reclamele text afisate in dreapta rezultatelor de cautare, in functie de cuvintele-cheie folosite de utilizator, au mai spus oficialii Neogen.