Business Hi-Tech

Oracle grabeste formalitatile pentru preluarea PeopleSoft

24.12.2004, 00:00 22

Compania producatoare de software pentru afaceri Oracle a anuntat ca va incheia procesul de preluare a companiei rivale PeopleSoft pana la sfarsitul saptamanii viitoare si ca va prezenta un plan de fuzionare in bune conditii a celor doua companii pana pe 14 ianuarie 2005.
Afacerea, care valoreaza 10,3 miliarde de dolari (7,6 miliarde euro), a fost incheiata pe 12 decembrie, dupa mai bine de un an si jumatate de cand Oracle facuse prima oferta pentru PeopleSoft.
"Suntem cu totii de acord ca trebuie sa integram rapid cele doua organizatii, din moment ce nu ne putem permite sa luam o pauza prea lunga pe aceasta piata extrem de competitiva", a spus Larry Ellison, directorul executiv al Oracle.
Cei peste 11.000 de angajati ai PeopleSoft isi vor cunoaste soarta in maximum o luna, a adaugat Ellison. Cei care isi vor pierde slujbele, a spus el, vor fi tratati "corect si echitabil". Ellison a reiterat faptul ca Oracle va continua sa dezvolte produsele software ale PeopleSoft si ca va oferi mai departe suport tehnic pentru acestea.
Scopul final al intregii tranzactii este valorificarea la maximum a punctelor tari ale celor doua companii, a conchis Ellison.