Business Hi-Tech

Orange: cel mai mic smartphone din lume

11.06.2004, 00:00 18

Operatorul de telefonie mobila Orange a lansat un nou "smartphone" care este cu o treime mai mic decat predecesorul sau, compania indicind ca terminalul are cele mai reduse dimensiuni dintre toate telefoanele mobile care pot avea instalate aplicatii software, transmite presa internationala.
Smartphone-urile reprezinta categoria de varf a telefoanelor mobile, oferind functii complexe de agenda, dar si functii specifice computerelor, precum procesare de text si e-mail. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a modifica software-ul telefoanelor.
Totodata, compania a indicat ca va avea, pina in semestrul al doilea din 2004, telefoane mobile special concepute pentru Orange de la principalii sase fabricanti de telefoane mobile din lume. Telefoanele vor avea functii unice pentru Orange.
Terminalul lansat marti, SPV C500, este produs pentru operatorul francez de compania taiwaneza High Tech Computer Corp (HTC) si ruleaza sistemul de operare Microsoft Windows pentru smartphone-uri.
Orange a fost primul operator care a lansat un telefon dotat cu sistem de operare Microsoft impreuna cu HTC, in urma cu 18 luni.