Business Hi-Tech

OTE a inregistrat pierderi de 505 mil. euro in strainatate

26.11.2004, 00:00 18

Operatorul grec de telefonie OTE a inregistrat pierderi contabile de 505 milioane euro in urma deprecierii investitiilor realizate la filialele din strainatate, din care jumatate la compania RomTelecom, potrivit ziarului financiar elen Naftemboriki, citat de presa internationala.
Valorea pierderilor reprezinta o treime din totalul investitiilor OTE in afara Greciei, de aproximativ 1,7 miliarde euro.
Compania elena nu a dorit sa faca nici un comentariu asupra acestui subiect.
OTE, detinuta in proportie de 37,7% de statul elen, s-a extins in Romania, Bulgaria, Macedonia, Serbia si Armenia, printre alte tari, pentru a compensa cresterea concurentei pe piata interna. Deocamdata, rezultatele acestei strategii sunt inca neclare.
Directorul general al OTE, Panagis Vourloumis, intentiona sa ceara, ieri, consiliului de administratie, sa aprobe finalizarea investitiilor din Serbia si Armenia. Operatorul grec a achizitionat 20% din actiunile Telekom Srbija si 90% din Armentel.
Consiliul urmeaza sa adopte decizii privitoare si la alte activitati internationale.
OTE a devenit actionarul majoritar al RomTelecom la sfarsitul lunii ianuarie a anului trecut, controland in prezent 54,01% din actiunile operatorului de telecomunicatii.