Business Hi-Tech

Parteneriat Connex-Samsung pentru cote de piata mai mari

23.03.2004, 00:00 23

Operatorul de telefonie mobila Connex si Hat Romania, distribuitorul oficial al celularelor Samsung pe piata romaneasca, au incheiat recent un parteneriat din care a rezultat un nou pachet de servicii pentru comunicatii: Payback. Ce inseamna Payback? Pe scurt: cumperi telefonul si iti recuperezi investitia in timp.
Payback este un serviciu inedit pentru piata romaneasca. In primul rand pentru ca modalitatea de subventionare a telefonului pe care clientul il cumpara este total diferita de cea traditionala, practicata de operatorii GSM, iar in al doilea rand pentru ca angajamentul consumatorului fata de companie se desfasoara pe o durata de doi ani si nu un an.
"In parteneriat cu Hat Romania, Connex introduce pe piata romaneasca un concept unic de achizitionare a telefoanelor mobile. Optand pentru pachetul Connex Payback, clientii nostri vor putea sa achizitioneze un telefon Samsung platind cu pana la 70% mai putin din valoarea acestuia", spune Andreea Stanescu, senior director consumer market, la Connex.
Pachetul Connex Payback contine un telefon Samsung si un abonament Connex pe durata de 2 ani. In momentul achizitionarii pachetului, clientii platesc integral costul telefonului Samsung, urmand ca, timp de 24 de luni, sa primeasca inapoi cate 5 dolari lunar, prin scaderea din valoarea facturii de servicii Connex. La sfarsitul contractului, clientii Connex vor fi recuperat intre 44% si 70% din valoarea telefonului.
Pot opta pentru Payback si clientii actuali ai operatorului de telefonie mobila dar si cei noi. Oferta este valabila pana pe 16 iunie 2004, iar telefoanele disponibile in pachetele Payback sunt Samsung A800, Samsung X100 si Samsung X600.
Metoda clasica de subventionare a terminalelor de catre operatorii de telefonie mobila, practicata pana acum pe scara larga, permite lansarea de promotii in care principalul avantaj il reprezinta reducerea din start a pretului celularului. In noul concept lansat de Connex, investitia este recuperata pe parcursul celor doi ani de contract.
In cazul in care clientul renunta la contract pierde, firesc, posibilitatea de a-si deduce lunar, din factura, o parte din pretul telefonului si plateste penalizarea clasica pentru rezilierea contractului.
"Ne asteptam ca programul sa aiba succes, el aducand un beneficiu real clientilor, deci probabil ca nu ne vom opri aici", a declarat pentru ZF Andreea Stanescu.
Pentru Hat Romania, un astfel de parteneriat nu poate avea decat un efect pozitiv ajutand firma sa-si atinga obiectivele de crestere pe 2004. "In topul preferintelor si intentiilor de cumparare ale romanilor, telefoanele Samsung se afla aproape la egalitate cu cele Nokia. Cred ca ne vom majora vanzarile in acest an de 3-4 ori in raport cu 2003", a afirmat Constantin Lucescu, managing director la HAT Romania.
Daca programul va avea succes in randul consumatorilor, Hat va include in el si alte modele de telefoane produse de compania sud-coreeana. "Suntem dispusi sa lucram cu toti operatorii pentru incheierea unor astfel de parteneriate", a mai spus Lucescu.
Oficialul nu a dezvaluit cate telefoane mobile Samsung s-au vandut anul trecut pe piata romaneasca si nici cate s-ar putea comercializa in acest an. A precizat insa ca, in 2003, jumatate au fost vandute prin intermediul operatorilor si jumatate prin alti dealeri. "Obiectivul nostru este sa ajungem la un raport de 70/30 in favoarea terminalelor comercializate prin operatori", a precizat seful Hat Romania.
Telefoanele din pachetul Payback pot fi cumparate la 169 de dolari pentru A800, 179 $ pentru X100 si 269 $ pentru X600. La toate aceste sume, deducerea finala va totaliza 120 de dolari deci costul efectiv al telefonului va fi de 49 $, 59 $ si, respectiv, 149 $.
iuliana.cerchez@zf.ro

Cele mai citite ştiri