Business Hi-Tech

Parteneriat IT romano-german

18.10.2004, 00:00 21

Compania timisoreana de IT Lasting System a incheiat un acord de colaborare cu firma germana Abas Software GmbH, prin care va distribui pe piata autohtona sistemul informatic integrat de gestiune a afacerii abas-Business-Software.
Produsul este destinat intreprinderilor mici si mijlocii si a fost implementat pana acum de aproximativ 1.500 de clienti din 25 de tari, conform oficialilor Lasting. Abas-Business-Software costa intre 1.500 si 3.000 de euro, in functie de numarul de utilizatori pentru care este instalat.
Lasting System activeaza pe piata romaneasca din anul 1995. Printre companiile ale caror produse sunt distribuite de firma timisoreana se numara Fujitsu Siemens Computers, Mustek, Mitsumi, D-Link. Firma are un centru si in Bucuresti, unde ofera si solutii integrate de infrastructura IT&C.
Lasting are aproximativ 100 de angajati, iar conducerea companiei estimeaza pentru anul 2004 o cifra de afaceri de 10 milioane de dolari. Printre cele mai populare produse ale Lasting se numara MedSoft, aplicatie care acopera activitatea din cabinetele medicilor de familie, UniTel, soft care monitorizeaza costurile de telefonie fixa si mobila pentru companii, si Check-In, un sistem informatic pentru managementul hotelier.