Business Hi-Tech

PeopleSoft plateste 3,2 mil. dolari pentru o concediere

21.10.2004, 00:00 17

Concedierea fostului director executiv (CEO) Craig Conway va costa bugetul companiei americane PeopleSoft cel putin 3,2 milioane de dolari, au declarat oficiali din conducerea companiei producatoare de software pentru sectorul de business, citati de presa internationala.
Aceasta suma reprezinta salariul si bonusurile pe urmatorii doi ani, cat ar mai fi continuat contractul lui Conway daca el nu ar fi fost concediat fara explicatii in urma cu cateva saptamani.
Conway, care de-a lungul timpului s-a opus in mod direct cumpararii companiei sale de catre rivalul Oracle, a fost inlocuit de David Duffield, fondatorul companiei si presedinte de onoare.
PeopleSoft a respins in mod constant ofertele de cumparare venite din partea Oracle, motivand ca sumele oferite au fost prea mici, dar si ca in urma tranzactiei clientii proprii ar putea avea de suferit. Printre ofertele inaintate de Oracle in acest an s-a numarat si cea in valoare de 9,4 miliarde de dolari din luna februarie.
Concedierea lui Conway in acest context nu poate fi considerata o simpla coincidenta, comenteaza presa internationala, ci probabil ca a fost o miscare menita sa deschida calea cumpararii PeopleSoft de catre Oracle.