Business Hi-Tech

Philips si Dell s-au inteles pentru 525 mil. de euro

06.12.2004, 00:00 17

Producatorul american de echipamente IT Dell a anuntat semnarea unui contract de furnizare de computere si servicii informatice in valoare de 525 milioane de euro (700 de milioane de dolari) cu firma olandeza Royal Philips Electronics. Produsele si serviciile IT vor fi adresate catre 70.000 de angajati din 60 de tari ai companiei olandeze, iar durata contractului este de 5 ani.
Semnarea contractului va facilita ?creearea unui loc de munca global virtual, care permite angajatilor Philips sa lucreze oricand, oriunde", au declarat oficialii Dell.
Pentru livrarea produselor si serviciilor catre Philips, Dell va coordona un consortiu la care mai participa companiile de solutii IT Atos Origin si Getronics.
Atos Origin are aproximativ 45.000 de angajati in 50 de tari, iar veniturile anuale depasesc 5 miliarde de euro. Printre clientii companiei se numara ABN Amro, Ericsson, France Telecom, Renault. Actiunile Atos sunt listate la Paris. Getronics are 22.000 de angajati in 30 de tari si venituri anuale de aproximativ 2,4 miliarde de euro. Titlurile Getronics sunt tranzactionate la bursa de la Amsterdam.
Dell, furnizor de produse si servicii pentru infrastructuri IT si Internet, a inregistrat pe ultimele patru trimestre un venit de 47,3 miliarde de dolari. mihai.musatoiu@zf.ro