Business Hi-Tech

Piaţa de telefoane inteligente la 11 luni din 2015. Apple vinde doar 6% din smartphone-uri în România, dar încasează 20% din bani

Apple vinde doar 6% din smartphone-uri în România

Apple vinde doar 6% din smartphone-uri în România

Autor: Adrian Seceleanu

16.02.2016, 00:08 1002

Din 2,6 milioane de smartphone-uri comercializate în România în perioada ianuarie - noiembrie 2015, peste un milion au fost livrate de Samsung.

Compania americană Apple, care vinde într-un an pe piaţa din România circa 6% din numărul total de smartphone-uri - aproximativ cât vinde Samsung într-o singură lună în sezonul de vârf -, reuşeşte totuşi să colecteze aproximativ 20% din chel­tu­ie­lile totale cu te­le­foanele in­teli­gente ale ro­mâ­nilor, conform datelor dintr-o cerce­tare de pia­ţă pentru pri­mele 11 luni din anul 2015 obţinută de ZF.

Având un portofoliu restrâns de modele care se poziţionează în segmentul premium, Apple a vândut în perioada menţionată în România aproximativ 150.000 de iPhone-uri cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, conform sursei menţionate.

Spre comparaţie, gigantul sud-coreean Samsung a obţinut circa 46% din sumele cheltuite români pe smartphone-uri (peste 230 mil. euro) comercializând însă peste un milion de terminale inteligente, adică 40% din piaţa totală. Diferenţa este dată de structura diferită a portofoliilor de telefoane ale celor două companii, respectiv de ponderea mare a telefoanelor Samsung cu preţ mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO