Business Hi-Tech

Principalul motor in cresterea vanzarilor firmei austriece S&T: afacerile din Romania

01.04.2005, 00:00 14


Furnizorul austriac de solutii informatice S&T a inregistrat, anul trecut, un nivel record al vanzarilor, de aproape 220 de milioane de euro, cea mai mare crestere fiind raportata in Romania, urmata la distanta mica de Slovenia, a anuntat compania.


Comparativ cu 2003, vanzarile companiei au avansat cu 7%, in timp ce estimarile pentru anul in curs indica atingerea nivelului de 380 mil. euro, pe baza unei cresteri organice de 10% si a unor noi achizitii.


Veniturile totale s-au ridicat anul trecut la 220,8 mil. euro.


Evolutia ascendenta din 2004 a fost sustinuta de vanzarile de solutii si de serviciile de consultanta, segmentul de solutii de business fiind cel mai dinamic, cu o crestere de 28%, pana la 49,8 mil. euro.


Si serviciile medicale oferite de S&T au inregistrat rezultate pozitive anul trecut, vanzarile crescand cu 119%, pana la 21,1 milioane de euro, ca urmare a doua proiecte majore. Unul dintre acestea va influenta si rezultatele din 2005.


Profitul net realizat de compania austriaca a fost de 2,8 mil. euro, fata de o pierdere de 2,6 mil. euro in 2003. Anul trecut, strategia S&T a vizat consolidarea pozitiei sale pe piata IT din Austria. Compania a achizitionat o firma de profil din Slovenia si alte doua societati austriece, analizand in prezent alte oportunitati de investitii in tarile unde este deja prezenta, in vederea cresterii cotei de piata.


S&T furnizeaza solutii informatice catre clienti din 21 de tari europene. Filiala S&T Romania, a fost infiintata in 1994.