Business Hi-Tech

Profitul France Telecom a crescut cu 7,4% anul trecut

11.02.2005, 00:00 17

Compania de telecomunicatii France Telecom a inregistrat un profit anual in crestere cu 7,4%, sustinut de rezultatele bune ale operatiunilor pe Internet si de avansul solid obtinut de divizia de telefonie mobila Orange, relateaza presa internationala.
Profitul calculat inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA), a urcat in 2004 la 18,3 miliarde de euro, putin peste asteptarile analistilor.
Grupul francez va plati un dividend de 0,48 de euro pe actiune, mult peste nivelul de 0,25 de euro pe actiune din anul 2003.
La sfarsitul anului 2004, datoria neta a grupului de telecomunicatii era de 43,9 miliarde de euro.
"Rezultatele sunt bune, dar nu spectaculoase. Dimensiunea dividendului este superioara celei din anul 2003, dar este conforma cu prognozele pietei", a declarat un broker de la bursa din Paris.
Potrivit unor surse din piata, France Telecom a listat la bursa 8% din actiunile PagesJaunes, al caror pret variaza intre 19,75-19,9 euro.
Divizia Equant, specializata in asigurarea serviciilor de telecomunicatii pentre companii, a anuntat ca grupul France Telecom a decis preluarea in totalitate a activelor sale, in schimbul acoperirii datoriilor si al platii in numerar a 1,26 miliarde de euro. Anterior, France Telecom detinea 46% din actiunile firmei Equant.
Pentru acest an, France Telecom si-a mentinut prognoza privind un profit EBITDA de peste 19 miliarde de euro, calculat conform standardelor de contabilitate franceze, precum si o majorare a vanzarilor de 3-5%.