Business Hi-Tech

Profitul Sony Ericsson pe trimestrul doi, peste asteptari

16.07.2004, 00:00 13



Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson a raportat pentru al doilea trimestru o crestere a profitului peste asteptarile analistilor si a estimat ca piata mondiala de terminale mobile va ajunge 600 milioane bucati in 2004.



Compania reprezinta un joint venture intre producatorul japonez Sony si suedezii de la Ericsson. Cifrele date publicitatii arata ca in perioada aprilie-iunie vanzarile companiei au crescut cu 55% fata de perioada similara de anul trecut, ajungand la 10,4 milioane unitati, cu aproape 2 milioane mai multe decat cele vanduta in primul trimestru al acestui an (8,8 milioane de unitati). Incasarile totale au crescut cu 34% atingand valoarea de 1,504 miliarde euro, cu mult peste estimarile analistilor.



Profitul Sony Ericsson inainte de taxe a urcat la 113 milioane euro pe al doilea trimestru, comparativ cu pierderile de 102 milioane euro inregistrate in perioada similara din 2003.



Desi Sony Ericsson a avut cele mai bune rezultate cu telefoanele multimedia care includ camera foto, pretul mediu pe toata gama de modele a scazut din cauza cererii foarte mari pentru telefoanele din categoria low-end. Scaderea pretului mediu indica o presiune pe piata resimtita si de Nokia, primul producator mondial, care incearca sa-si recucereasca cota de piata dupa un prim trimestru dezamagitor.



andrei.dora@zf.ro