Business Hi-Tech

Samsung vrea pozitia de lider la telefoanele cu camera

16.02.2004, 00:00 15

Intr-un an, telefoanele mobile Samsung au reusit sa acapareze cam 7% din piata romaneasca a celularelor. Aprecierea apartine companiei HAT Romania care a inceput comercializarea telefoanelor produse de firma sud-coreeana in urma cu 12 luni. Unele surse cifreaza vanzarile totale de telefoane mobile in 2003, in Romania, la 1,3 a€“ 2 milioane de exemplare.
HAT a lansat anul trecut pe piata o serie de celulare Samsung care se adreseaza atat segmentului low-end (preturi mai mici, performante modeste) cat si celui de business (cum ar fi modelele P400 si V200). Pana la mijlocul acestui an, compania isi va mari portofoliul la un numar de 14-16 produse, dintre care 9 vor fi telefoane mobile cu camera foto. "Ne propunem sa venim cu cea mai bogata oferta de produse pe acest segment, pozitionandu-ne ca lider de piata", afirma Constantin Lucescu, director general la HAT Romania.
De altfel, compania a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute sapte modele de noi telefoane Samsung care vor ajunge pe piata romaneasca pana in luna iulie, majoritatea cu aparat foto incorporat sau atasabil. Cel putin trei modele se adreseaza mediului de afaceri, iar unul se inscrie in categoria smartphone (Samsung i700) si inglobeaza in aceeasi carcasa si functiile unui telefon mobil dar si pe cele ale unui organizator. Modelul va rivaliza cu smartphone-urile Sony Ericsson (mai vechiul P800 si probabil P900 daca va fi adus in Romania). Smartphone-ul de la Samsung functioneaza pe soft Microsoft.
"Anticipam ca in 2004 vor continua tendintele manifestate anul trecut, de maturizare a pietei. Ne asteptam la o crestere a cererii de produse high-end, de calitate, cu un design din ce in ce mai sofisticat, care transforma telefonul mobil intr-un accesoriu la moda", a mai spus Lucescu adaugand ca tot HAT Romania va aduce pentru prima data pe piata autohtona un teleon mobil cu camera foto care poate ajunge la o rezolutie de 1 megapixel.
Hat desfasoara in aceasta luna o campanie de educare a consumatorilor cu privire la riscurile achizitionarii de telefoane mobile de pe piata gri (piata paralela reprezentata de canale de distributie neautorizate de producatori si care nu beneficiaza de suportul acestora). Printre aceste riscuri se numara lipsa meniului in limba romana, a unor componente din pachet si mai ales a adaptarii tehnice pentru retelele operatorilor GSM din Romania. HAT Romania a fost infiintata in 1999 ca filiala a grupului HAT International, care mai desfasoara operatiuni in Grecia, Africa de Sud, India, Polonia, Israel si Bulgaria, in diverse domenii de afaceri. Samsung este al treilea producator mondial de telefoane mobile, dupa numarul de terminale vandute.

Cele mai citite ştiri