Business Hi-Tech

SAP si Siemens Business Services vad proiecte de milioane in sectorul public

31.03.2004, 00:00 22

SAP si Siemens Business Services si-au extins si pe piata romaneasca parteneriatul incheiat anterior la nivel mondial, incearcand astfel sa atraga cat mai multe proiecte pe care sa le dezvolte impreuna. Deocamdata, cele doua firme germane se vor concentra mai mult pe sectorul public.
In eventualele proiecte pe care le-ar castiga, cele doua firme ar urma sa isi imparta sarcinile, astfel incat SAP va furniza solutiile de management iar Siemens Business Services va avea rol de integrator.
"Ne asteptam sa lucram impreuna la proiecte de ordinul milioanelor de dolari", a afirmat Adrian Baicusi, directorul general al companiei Siemens Romania. Primul se intrezareste deja dar oficialul nu a dorit sa ofere mai multe detalii.
Proiectele din sectorul public pe care SAP le-a dezvoltat pana acum in alte tari central si est-europene au avut o valoare medie de zece milioane de euro, a precizat Wolfgang Kastenhofer, reprezentat al producatorului german de software. "Calculate la preturile din Romania unele proiecte pot iesi insa mult mai ieftine decat in alte tari europene. Se poate ajunge chiar la un milion de euro. Costul final va depinde insa foarte mult de serviciile furnizate in cadrul proiectului si de durata lui", a precizat Markus Kaiser, recent numit in functia de country manager la Siemens Business Services Romania.
"La nivel mondial cooperarea dintre Siemens Business Services si SAP in sectorul public se concretizeaza in peste 100 de proiecte, intre care se numara Ministerul de Finante din Austria, Ministerele Apararii din Finlanda si Germania sau Ministerul de Finante din Bulgaria", a adaugat Markus Kaiser.
Parteneriatul SAP- Siemens Business Services nu are o durata determinata iar solutiile pe care cele doua firme le propun pot rezolva problemele de gestionare a resurselor, bugetelor si finantarilor atat la institutiile publice cat si in sectorul apararii, al educatiei si sanatatii.
SAP are in oferta sa o solutie software special conceputa pentru sectorul public, numita chiar SAP for Public Sector. Aplicatia este dedicata institutiilor centrale sau locale din sectorul serviciilor publice dar nu a fost deocamdata implementata nicaieri in Romania.
Siemens a anuntat cu aceeasi ocazie ca isi va extinde divizia de dezvoltare software de la Brasov prin dublarea numarului de angajati in 2-3 ani maximum. "Acum lucreaza acolo 120 de programatori", a precizat Adrian Baicusi. De altfel, compania germana anunta in urma cu cateva luni o schimbare in strategia divizie sale de software. Conform presei internationale, Siemens urma sa-si mute cat de curand productia de software catre tarile est-europene, unde costurile sunt mai mici decat pe pietele din Vest, cel putin in ceea ce priveste forta de munca.
Tot in termen de doi ani, compania vrea sa dubleze si numarul softistilor pe care Siemens VDO Automotive, divizia de componente auto a grupului german, ii are la Timisoara. "Am mutat un numar semnificativ de ingineri software catre zonele cu costuri scazute", spunea mai demult Wolfgang Dehen, seful diviziei. In prezent la Timisoara lucreaza aproximativ 700 de specialisti software, potrivit lui Adrian Baicusi. Noile locuri de munca vor fi ocupate cel mai probabil de programatori romani.
iuliana.cerchez@zf.ro

Cele mai citite ştiri